Konserter och musik

Det finns mycket att uppleva för den musikintresserade i Stenungsund men också i hela Västra Götalands län. En stor hit under sommaren 2017 blir när den Magnus Uggla intar Stenungsbaden. Liknande artister brukar varje år uppträda någonstans i Stenungsund och det brukar alltid dra mycket folk. Förutom Magnus Uggla kommer även Carola tillbaka till Stenungsbaden för en efterlängtad utomhuskonsert och hon får då sällskap av Måns Zelmerlöw och det nya stjärnskottet Peg Parnevik. Stenungsbaden kan alltså erbjuda hela två eurovisionvinnare med sina respektive band tillsammans med en väldigt aktuell turnédebutant, allt detta på samma scen och på samma kväll. Dock råder det åldersgräns på konserten på 13 år så tyvärr kan inte alla av de yngre fansen få njuta av kvällen.

Stenungsunds Jazzförening

För den som gillar den lite äldre musikgenren jazz finns det också flera kvällar att njuta till detta. Jazzföreningen uppträder med ett antal konserter under hela året och samtliga konserter äger rum i Kulturhuset Fregatten, i Stenungsund. Fregatten anordnar ofta konserter eller uppträdanden av olika slag och lokalen är helt handikappanpassad. Konserterna skiljer sig alltid från varandra i form av olika gästartister, genrer eller val av låtar såklart. På jazzföreningens hemsida kan man läsa om de olika konserterna och se vilka som gästar vilken föreställning. Jazz har en förmåga att samla människor, särskilt den äldre generationen, vilket innebär att konserterna på Fregatten brukar vara välfyllda. För jazzälskare bör man alltså kolla upp Stenungsunds jazzutbud och se när någon konsert kan erbjudas.

Övriga musikevenemang

Det finns mer än konserter att uppleva i Stenungsund. Bland annat anordnar Stenungsunds musikkår sommarkvällar med allsång och quiz. Dessa trevliga kvällar hålls i Kulturhusparken i Stenungsund och ger dig möjligheten att både testa din sångröst och din kunskap. Dessa kvällar brukar vara väldigt populära och framförallt mycket roliga. I Stenungsund finns också något man kallar för ”altanspelningar” där artister gästar på Jordhammars Herrgård i Ödsmål. Bland annat dyker Patrik Isaksson, Lilla Syster, Pugh Rogefeldt samt Cookies ’N’ Beans upp på herrgården i sommar. Detta brukar också vara ett väldigt omtyckt evenemang med stor publik varje gång. Önskar man få vara lite mer aktiv och har viljan att testa själv kan man få göra detta på Kulturskolan i Stenungsund när de bjuder på ”prova på”. Under dessa tillställningar välkomnas man till kulturskolan för att testa eller förbättra sina kunskaper inom till exempel elbas, gitarr, ukulele, klarinett, saxofon, trumpet samt tvärflöjt. Dessa tillställningar hålls på Fregatten och är öppna för alla, oavsett ålder eller antal år man tidigare spelat ett instrument. Du kan vara helt nybörjare, alla kan vara med. Det krävs ingen föranmälan utan det räcker med att dyka upp på valfri dag när det är något instrument man är intresserad av som lärs ut. Man är aldrig för gammal för att lära sig spela ett instrument, det gäller bara att ha viljan och tålamodet att det kanske inte alltid går så snabbt i början. När man väl lärt sig att spela ett instrument har man hela musikvärlden framför sig och kan vara hur kreativ som helst.