Hur man tar sig till Stenungsund

köra bil

För dig som är intresserad av att besöka Stenungsund så kan man ta sig dit på ett flertal olika sätt. I det här inlägget så kommer vi att gå igenom hur man kan ta sig till Stenungsund, hur långt tid det tar och hur mycket det kostar på ett ungefär.

Hur man tar sig till Stenungsund

När man ska ta sig till Stenungsund så finns det flera olika alternativ som man kan välja mellan. Man kan antingen åka bil, tåg eller så kan man ta en lång cykeltur. Här nedan så kommer vi att gå igenom alla dom olika alternativen.

Åka tåg till Stenungsund

När du ska åka till Stenungsund så kan man välja att ta tåget. Om man utgår ifrån Stockholm C så tar man först tåget till Göteborg central. När du sen är framme i Göteborg så gör du ett byte till buss som tar cirka 50 minuter sen är du framme i Stenungsund.

Totalt så kostar det ungefär 600 kr till 1000 kr beroende på om du åker första klass eller andra klass. Restiden för denna resa om man åker från Stockholm ligger på cirka 4 timmar och 10 minuter.

Åka bil till Stenungsund

Om man vill slippa trängas på ett tåg eller åka kollektivt överhuvudtaget så kan man åka bil om man har tillgång till en. När man åker bil till Stenungsund så kan man ta många olika vägar men vi utgår också här ifrån Stockholm.

Om man åker från centrala Stockholm som då är cirka 482 km från Stenungsund så tar det ungefär 5 timmar och 30 minuter att åka.

Cykla till Stenungsund

För dig som vill ge ut dig på en cykelsemester och samtidigt vill röra på kroppen så är Stenungsund ett bra resmål. Att cykla från Stockholm till Stenungsund tar lite över 24 timmar beroende på hur snabbt du cyklar och hur ofta du stannar.

Det som också är en fördel förutom att man får motion är att det är helt gratis och man får se mycket av vårt vackra land.

cykla till stenungsund

Vandra till Stenungsund

Det sista alternativet som kanske inte är det vanligaste att man väljer är att vandra till Stenungsund. Att vandra kostar inget utöver att det såklart tar ganska lång tid och det är fysiskt utmanande. Men för dig som gillar att röra på dig och vandra så kan det vara värt det.

Från Stockholm så tar det ungefär 4 dagar att vandra om man ska gå till Stenungsund. Så packa backpacken och gör dig redo för en lång men spännande vandring.

Det var alla våra tips om hur du tar dig till Stenungsund. Vi hoppas att det här inlägget var till hjälp och att det gjorde det lättare för dig att välja hur du vill resa. Ha en trevlig resa.